11 november 2022
Huis van Eemnes

Het agressiecoach mini congres 2022

Verdiep je kennis als (agressie)trainer of coach op ons kleinschalige agressiecoach congres op 11 november 2022 in Eemnes.

De agressie in de maatschappij groeit en steeds meer sectoren krijgen ermee te maken. Als professional weet je meestal hoe je daar op een effectieve manier mee omgaat. Bijvoorbeeld omdat je dit eerder hebt geleerd in een training of door werkervaring weet wat handig kan zijn of wellicht zelfs omdat je in privé sferen met heftige emotie of agressie te maken hebt gehad.
Het onderzoek naar effectief omgaan met agressie én het trainen van medewerkers op dat vlak, staat gelukkig ook niet stil. 

Tijdens het tweede Agressiecoach mini congres van React Advies & Training op 11 november in het Huis van Eemnes in Eemnes kun jij je vakkennis op het gebied van agressiemanagement en sociale veiligheid bijschaven en leer je over de resultaten uit interessante onderzoeken binnen ons vakgebied.

Het agressiecoach congres is een kleinschalig evenement met ruimte voor 40 – 120 mensen, verdeeld over een hele dag. 

icon About

EEN hele dag lang volop inspiratie, workshops en netwerken

Wat kan ik verwachten?

De Workshops

Presteren onder druk

Over drs. Erik Hein
Workshop: 2 uur

Frontlinie trainingIn allerlei sectoren in onze samenleving staan mannen en vrouwen in de frontlinie. Ze zijn 24 uur per etmaal bereid om hulp te bieden waar dat nodig is en om conflicten of problemen – al dan niet gepaard gaande met agressie en geweld – zo vreedzaam en veilig mogelijk op te lossen.

Voor het grote publiek springt de inzet van bijvoorbeeld de Nederlandse Politie, Ambulance, zorgmedewerkers het meest in het oog.
Maar zeker in de afgelopen tijd is duidelijk geworden dat ook bijvoorbeeld brandweerlieden, Justitie beveiligingsteams, persoonsbeveiligers, douanepersoneel, zorgmedewerkers en ambulancediensten regelmatig in het brandpunt van de maatschappij moeten opereren.
Dit alles stelt hoge eisen aan de opleiding en training van deze professionals. Drs. Erik Hein werkt al 20 jaar als docent, trainer en onderzoeker voor first responder organisaties op het gebied van geweld- en gevaarbeheersing.

Erik verzorgt een workshop over Presteren onder druk met de laatste en zeer actuele wetenschappelijke kennis op het gebied van conflictmanagement en geweldbeheersing.
Inclusief didactiek en methodiek voor onderwijs voor mensen die in de frontlinie opereren.

Ook deed Erik uitgebreide research bij de beste en meest ervaren experts in binnen- en buitenland. Erik is auteur van het boek ‘Frontlinie training’. Het boek vormt samen met deze workshop een stevige basis voor het werk van alle trainers en coaches in dit vakgebied.

Erik haalde in 2019 hoge scores m.b.t. zijn bijdrage aan het agressiecoach congres.

Mentale veerkracht & Mindboxing

Over drs. Jan Sleijfer
Workshop: 2 uur

gevecht tussen je oren - mindboxingKijk eens in de spiegel. Hoe gaat het met je? Zie je een gelukkig en gezond mens die alles uit het leven haalt? Of een druk iemand met stress, die vaak vermoeid is, mogelijk allerlei chronische klachten heeft en grotendeels op de automatische piloot leeft? Klagen heeft weinig zin, de confrontatie aangaan wel. In de ´ring´ leer je je grootste tegenstander te verslaan: jezelf! Een mindboxer rekent af met beperkende gedachten en neemt verantwoordelijkheid voor zijn of haar eigen vrijheid en geluk. In de sport, op het werk én privé.

Deze workshop wordt gegeven door drs. Jan Sleijfer, auteur van het boek Mindboxing.
Elke trainer of coach op gebied van sociale veiligheid (en agressiemanagement) weet dat mentale tools de basis zijn van weerbaarheid.

Jan is de specialist op dit gebied. Zijn workshop werd op ons congres in 2019 hoog gewaardeerd.

AGRESIECOACH: het verschil tussen de agressietrainer én agressiecoach

Over Gilbert Themen en Mark van Dieren
Workshop: 2 uur

In deze workshop krijg je uitgelegd waar de agressiecoach verder gaat en de agressietrainer het stokje overgeeft. Agressiecoach is een nieuw fenomeen in de wereld van sociale veiligheid. Grotere bedrijven nemen zo’n specialist graag aan.

De mensen bepalen het succes van een organisatie. Het is daarom cruciaal voor elke organisatie dat je werknemers goed in hun vel zitten.

Ook jouw werknemers worden op de werkvloer dagelijks geconfronteerd met belemmeringen zoals angst, conflicten, frustratie en agressie.  Vaak worden zij geleefd door overvolle agenda’s. Door al de drukte is er  te weinig tijd voor de werknemer zelf. Gevolg: hij/zij voelt zich steeds vaker onvoldaan, futloos, moe en gestrest.  Een agressiecoach begrijpt hoe frustrerend dit kan zijn en hoe dit de werknemer – en dus ook jouw organisatie – kan schaden. 

Onderzoek wijst uit dat conflicten op de werkvloer een organisatie gemiddeld ca. 250 euro per dag kost. Het is dus voor zowel de werknemer als de organisatie heel belangrijk om deze  te voorkomen.

AGRESSIE Coaching kan daarbij helpen.

Gilbert Themen is  opleider, high performance coach en trainer bij REACT
Mark van Dieren is opleider, trainer, coach en oprichter van REACT

De moderne trainingsacteur

Over Ruben Assmann en Remy Reeders
Workshop: 2 uur

Hoe zet je een trainingsacteur in om op de juiste manier de training te ondersteunen?
Wat kun je doen om deelnemers met een goed gevoel te kunnen laten oefenen tijdens een training?
En hoe kun je als trainingsacteur je het beste inleven in de gedachte en overtuiging van een agressor in een bepaalde setting?
Een trainingsacteur is niet iemand die wat mensen komt uitschelden, het is een professional die de realiteit probeert te benaderen in een veilige setting en tegelijkertijd weet wat er speelt bij de deelnemers.
Dit alles komt naar voren in een actieve en dynamische workshop. Hierbij zal aandacht worden gegeven aan enerzijds het perspectief van de trainer/coach en anderzijds het perspectief van de trainingsacteur.
Deze workshop zal verzorgd worden door MSc Ruben Assmann en Remy Reeders. Zij zijn beiden senior trainers en ervaren trainingsacteurs voor React. Als geen ander weten zij zich in elke doelgroep in te leven en zo niet alleen als trainer maar juist ook als trainingsacteur aan te sluitne bij de praktijk van de doelgroep

opvang na schokkende gebeurtenis: het nut van bedrijfsopvangteam (BOT)

Over Onno Pouw
Workshop: 2 uur

Als er ingrijpende incidenten plaatsvinden tijdens het werk, kan de schade grote gevolgen hebben. Deze schade kan ernstig en langdurig zijn en kan voortduren als het beroep al lang niet meer wordt uitgeoefend. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een gevoel van controleverlies of verlies van inschattingsvermogen waardoor iemand sneller getriggerd raakt en worstelt met het eigen functioneren. Ook kan er met zeer verschillende emoties gereageerd worden op een incident. Er is dan sprake van een normale reactie op een abnormale gebeurtenis. Bij sommigen is er sprake van stapeling (direct of indirect betrokken zijn bij meerdere incidenten). Het ene incident kan een trigger zijn voor een eerder ander niet (of onvolledig) verwerkt incident. De impact kan groot zijn en kan het welzijn of de gezondheid van de medewerker aantasten. Dan is er vaak behoefte aan veiligheid en directe steun of zorg. 

Een bedrijfsopvangteam (BOT) (of Team Collegiale Ondersteuning (TCO) is in zulke situaties bij veelal grotere organisaties zinvol en efficiënt (bron: Neil Greenberg, Derek Tracy, e.a.)

Deze workshop zal verzorgd worden door Onno Pouw (en Mark van Dieren)
Onno Pouw is professioneel trainer, operationeel teamleider bij de overheid en topsportcoach.
Onno heeft veel persoonlijke ervaring met presteren onder druk o
.a. binnen het werkveld van special forces / speciale eenheden in binnen en buitenland. Hij heeft samen met Erik Hein o.a. gepubliceerd over debriefen voor first responders, heeft binnen de Koninklijke Marechaussee opleiding en training in zijn takenpakket en is TRIM (voor managers) opgeleid.

Onno verzorgt met Mark van Dieren tevens de impactvolle gijzelingstrainingen binnen REACT.

emotieregulatie en het doorbreken van patronen

Over Mirjam Draijer
Workshop: 2 uur op de vrijdag 11 november

Een inspirerende workshop waarbij jij jezelf leert te verbinden met jouw kern, jouw missie en jouw drijfveren waardoor persoonlijke groei en ontwikkeling plaatsvindt?
Deze workshop vol humor, gedrevenheid en passie voor persoonlijke groei en ontwikkeling zla worden verzorgd door Mirjam Draijer. Na jaren gewerkt te hebben in het Speciaal ONderwijs als leerkracht en coach, is Mirjam haar passie voor gedrag en persoonlijke ontwikkeling als trainer en coach gaan delen met leerkrachten en teams.

Mirjam Draijer is internationaal gecertificeerd NLP trainer en gedragsspecialist. Mirjam kenmerkt zich als NLP-trainer door haar motiverende, inspirerende en positieve manier van training geven waarbij ze cursisten met zichzelf en elkaar in verbinding brengt. 

“Door goed in verbinding te zijn met jezelf en vanuit passie te leven, kun je goed in contact zijn met jezelf en kun je nog beter in contact gaan met anderen. Vanuit liefde voor jezelf, kun je een verbinding aangaan met anderen waarmee je jezelf en de ander in alle eigenheid kunt zien, horen en aanraken.”

Met de methodieken NLP, oplossingsgericht werken, TA en systemisch werk weet ze haar cursisten te laten ontdekken en ervaren op welke (onbewuste) gebieden zij kunnen groeien zodat ze nog meer vanuit hun passie en missie kunnen leven. Tijdens de workshop zal er een focus gelegd worden op de interne voorstelling van agressie bij de patient, client of leerling en het beinvloeden hiervan.

Het programma

Vrijdag

Tijd Wat
08.30u Inloop van de dag
08.50u Plenaire inleiding
09.00u tot 11.00u Workshop 1
11.30u tot 12.30u Workshop 2 - deel 1
12.30u - 13.45u LUNCH
13.45u - 14.45u Workshop 2 - deel 2
15.15u - 17.15u Workshop 3
17.15u Borrel en netwerken

Het programma

08.30u – Inloop van de dag
08.50u – Plenaire inleiding
09.00u – 11.00u – Workshop 1
11.30u – 12.30u – Workshop 2 – deel 1
12.30u – 13.45u – Lunch
13.45u – 14.45u – Workshop 2 – deel 2
15.15u – 17.15u – Workshop 3
17.15u – Borrel en netwerken

Voor Wie?

Dit congres is bedoeld voor trainers, coaches, adviseurs, psychologen, trainingsacteurs, ARBO deskundigen en eigenlijk iedereen die in het werkveld of privé te maken heeft met emotie en agressie en die zich wilt verdiepen in het thema agressie. Ook voor agressietrainers en/of coaches die al eerder een opleiding of training van REACT Advies & Training gevolgd hebben, is dit kleinschalige congres een aanrader. 

Het mini congres is een uitstekende opstap naar één of meerdere opleidingstrajecten van REACT Advies & Training. Tijdens het congres zijn er meerdere speciale acties voor diverse opleidingen. Studenten krijgen een speciaal tarief. Ons opleidingshuis hiernaast geeft een beeld van de mogelijke trajecten. Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Wat kost deelname?

Er zijn diverse mogelijkheden om bij het Agressiecoach mini congres 2022 aanwezig te zijn. Wil je een ticket kopen met een aantrekkelijke vroegboekkorting? Dat kan vanaf nu. Meld je aan via ons formulier. Wil je met meerdere collega’s uit één organisatie deelnemen, neem dan contact met ons op voor een gunstige groepskorting. Bel naar 06 – 47 00 06 75 of stuur ons een e-mail. Accreditatie voor dit congres is mogelijk op aanvraag. Geef dit aan op je aanmeldformulier.

Heb je een specifieke vraag of kom je er niet helemaal uit? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

1 dag

volledige toegang
Nu met vroegboekkorting!
469
349
Last minute
  • 1 dag toegang tot het congres
  • 3 verschillende workshops
  • Accreditatie op aanvraag
  • Factuur per e-mail

Met je collega's

volledige toegang
Nu met vroegboekkorting!
Prijs op aanvraag
  • Keuze uit één of twee dagen
  • 3 of 6 verschillende workshops
  • Accreditatie op aanvraag
  • Factuur per e-mail

Meer weten?

Wil je meer weten over dit exclusieve mini congres of heb je vragen? Neem contact met ons op via info@agressiemanagement.nl of bel naar 06 28 13 4369 (bureaumanager Ton Olijve) of 06 47 00 06 75 (directeur Mark van Dieren).