Juni 2024
Huis van Eemnes

Het agressiecoach mini congres 2024

Verdiep je kennis als (agressie)trainer of coach op ons kleinschalige agressiecoach congres in juni 2024.

De agressie in de maatschappij groeit en steeds meer sectoren krijgen ermee te maken. Als professional weet je meestal hoe je daar op een effectieve manier mee omgaat. Bijvoorbeeld omdat je dit eerder hebt geleerd in een training of door werkervaring weet wat handig kan zijn of wellicht zelfs omdat je in privé sferen met heftige emotie of agressie te maken hebt gehad.
Het onderzoek naar effectief omgaan met agressie én het trainen van medewerkers op dat vlak, staat gelukkig ook niet stil. 

Tijdens het derde Agressiecoach mini congres van React Advies & Training in juni in het Huis van Eemnes in Eemnes kun jij je vakkennis op het gebied van agressiemanagement en sociale veiligheid bijschaven en leer je over de resultaten uit interessante onderzoeken binnen ons vakgebied.

Het agressiecoach congres is een kleinschalig evenement met ruimte voor 40 – 120 mensen, verdeeld over een hele dag. 

icon About

EEN hele dag lang volop inspiratie, workshops en netwerken

Wat kan ik verwachten?

De Workshops

AGRESIECOACH: het verschil tussen de agressietrainer én agressiecoach

Gilbert Themen 
Workshop: 2 uur

In deze workshop krijg je uitgelegd waar de agressiecoach verder gaat en de agressietrainer het stokje overgeeft. Agressiecoach is een nieuw fenomeen in de wereld van sociale veiligheid. Grotere bedrijven nemen zo’n specialist graag aan.

De mensen bepalen het succes van een organisatie. Het is daarom cruciaal voor elke organisatie dat je werknemers goed in hun vel zitten.

Ook jouw werknemers worden op de werkvloer dagelijks geconfronteerd met belemmeringen zoals angst, conflicten, frustratie en agressie.  Vaak worden zij geleefd door overvolle agenda’s. Door al de drukte is er  te weinig tijd voor de werknemer zelf. Gevolg: hij/zij voelt zich steeds vaker onvoldaan, futloos, moe en gestrest.  Een agressiecoach begrijpt hoe frustrerend dit kan zijn en hoe dit de werknemer – en dus ook jouw organisatie – kan schaden. 

Onderzoek wijst uit dat conflicten op de werkvloer een organisatie gemiddeld ca. 250 euro per dag kost. Het is dus voor zowel de werknemer als de organisatie heel belangrijk om deze  te voorkomen.

AGRESSIE Coaching kan daarbij helpen.

Gilbert Themen is  opleider, high performance coach en trainer bij REACT

De moderne trainingsacteur

Ruben Assmann en Remy Reeders
Workshop: 2 uur

Hoe zet je een trainingsacteur in om op de juiste manier de training te ondersteunen?
Wat kun je doen om deelnemers met een goed gevoel te kunnen laten oefenen tijdens een training?
En hoe kun je als trainingsacteur je het beste inleven in de gedachte en overtuiging van een agressor in een bepaalde setting?
Een trainingsacteur is niet iemand die wat mensen komt uitschelden, het is een professional die de realiteit probeert te benaderen in een veilige setting en tegelijkertijd weet wat er speelt bij de deelnemers.
Dit alles komt naar voren in een actieve en dynamische workshop. Hierbij zal aandacht worden gegeven aan enerzijds het perspectief van de trainer/coach en anderzijds het perspectief van de trainingsacteur.

Deze workshop zal verzorgd worden door MSc Ruben Assmann en Remy Reeders. Zij zijn beiden senior trainers en ervaren trainingsacteurs voor React. Als geen ander weten zij zich in elke doelgroep in te leven en zo niet alleen als trainer maar juist ook als trainingsacteur aan te sluiten bij de praktijk van de doelgroep

opvang na schokkende gebeurtenis: het nut van bedrijfsopvangteam (BOT)

Mark van Dieren
Workshop: 2 uur

Als er ingrijpende incidenten plaatsvinden tijdens het werk, kan de schade grote gevolgen hebben. Deze schade kan ernstig en langdurig zijn en kan voortduren als het beroep al lang niet meer wordt uitgeoefend. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een gevoel van controleverlies of verlies van inschattingsvermogen waardoor iemand sneller getriggerd raakt en worstelt met het eigen functioneren. Ook kan er met zeer verschillende emoties gereageerd worden op een incident. Er is dan sprake van een normale reactie op een abnormale gebeurtenis. 
Bij sommigen is er sprake van stapeling (direct of indirect betrokken zijn bij meerdere incidenten). Het ene incident kan een trigger zijn voor een eerder ander niet (of onvolledig) verwerkt incident. De impact kan groot zijn en kan het welzijn of de gezondheid van de medewerker aantasten. Dan is er vaak behoefte aan veiligheid en directe steun of zorg. 

Een bedrijfsopvangteam (BOT) (of Team Collegiale Ondersteuning (TCO) is in zulke situaties bij veelal grotere organisaties zinvol en efficiënt (bron: Neil Greenberg, Derek Tracy, e.a.)

Mark van Dieren is opleider, trainer, coach en oprichter van REACT

De flexibele trainer

Ruben Assmann en Remy Reeders
Workshop: 2 uur

Het kan weleens voorkomen dat een deelnemer met (veel) tegenzin in een training zit. Dit kan zijn doordat hij of zij nog ander werk heeft liggen dat zich voor het gevoel opstapelt en de training nu een ongewenste onderbreking is. Helemaal als de training verplichting is of als de deelnemer eerder al verschillende trainingen heeft gehad of bijna met pensioen gaat, kan het zijn dat iemand dan in de weerstand

schiet.
Hoe ga je hier nou mee om? Ga je diegene confronteren?
Ga je ruimte geven? Of laat je het voor wat het is?
In deze workshop gaan we hier samen naar kijken. Belangrijk hierbij is een balans te vinden in het wel of geen aandacht geven aan de weerstand en tegelijkertijd de rest van de groep en het doel van de training niet uit het oog te verliezen. 

Deze workshop zal worden verzorgd door MSc Ruben Assmann en Remy Reeders. Als senior trainers en ervaren trainingsacteurs voor React hebben zij veel ervaring met omgaan met deelnemers die in de weerstand zitten.

Diversiteit, inclusie en gedrag

Shaddy Mirza
Workshop: 2 uur

Deze workshop biedt een diepgaand begrip van diversiteit, inclusie en gedrag. Het richt zich op het bevorderen van een inclusieve omgeving en het ontwikkelen van vaardigheden om diversiteit te respecteren en te waarderen. Je leert over vooroordelen, communicatie, cultuur en leiderschap voor positieve gedragsverandering. De workshop is praktijkgericht en interactief, met focus op bewustwording en het bevorderen van inclusie op verschillende gebieden.

In zijn werk als individueel begeleider en als begeleider in groepsverband, heeft Shaddy ervaren dat werken vanuit het hart het allerbelangrijkste is. Door je eigen bagage op gebied van familie, cultuur en geschiedenis te onderzoeken kan je sensitiever in Dialoog blijven met de ander. Hij vertelt je niet hoe het beter kan of moet, maar door training en of coaching zal je zelf ondervinden waar jouw eigen krachten liggen.

Mr. Shaddy Mirza zal deze workshop verzorgen. Shaddy biedt in samenwerking met REACT training en coaching op gebied van interculturele communicatie, diversiteit en inclusie voor volwassenen en de jeugd aan. 

Het programma

Vrijdag

Tijd Wat
08.30u Inloop van de dag
08.50u Plenaire inleiding
09.00u tot 11.00u Workshop 1
11.30u tot 12.30u Workshop 2 - deel 1
12.30u - 13.45u LUNCH
13.45u - 14.45u Workshop 2 - deel 2
15.15u - 17.15u Workshop 3
17.15u Borrel en netwerken

Het programma

08.30u – Inloop van de dag
08.50u – Plenaire inleiding
09.00u – 11.00u – Workshop 1
11.30u – 12.30u – Workshop 2 – deel 1
12.30u – 13.45u – Lunch
13.45u – 14.45u – Workshop 2 – deel 2
15.15u – 17.15u – Workshop 3
17.15u – Borrel en netwerken

Voor Wie?

Dit congres is bedoeld voor trainers, coaches, adviseurs, psychologen, trainingsacteurs, ARBO deskundigen en eigenlijk iedereen die in het werkveld of privé te maken heeft met emotie en agressie en die zich wilt verdiepen in het thema agressie. Ook voor agressietrainers en/of coaches die al eerder een opleiding of training van REACT Advies & Training gevolgd hebben, is dit kleinschalige congres een aanrader. 

Het mini congres is een uitstekende opstap naar één of meerdere opleidingstrajecten van REACT Advies & Training. Tijdens het congres zijn er meerdere speciale acties voor diverse opleidingen. Studenten krijgen een speciaal tarief. Ons opleidingshuis hiernaast geeft een beeld van de mogelijke trajecten. Klik op de afbeelding voor een grotere versie.

Wat kost deelname?

Er zijn diverse mogelijkheden om bij het Agressiecoach congres 2024 aanwezig te zijn. Wil je een ticket kopen met een aantrekkelijke vroegboekkorting? Dat kan vanaf nu. Meld je aan via ons formulier. Wil je met meerdere collega’s uit één organisatie deelnemen, neem dan contact met ons op voor een gunstige groepskorting. Bel naar 06 – 47 00 06 75 of stuur ons een e-mail. Accreditatie voor dit congres is mogelijk op aanvraag. Geef dit aan op je aanmeldformulier.

Heb je een specifieke vraag of kom je er niet helemaal uit? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

1 dag

volledige toegang
Nu met vroegboekkorting!
469
349
Last minute
  • 1 dag toegang tot het congres
  • 3 verschillende workshops
  • Accreditatie op aanvraag
  • Factuur per e-mail

Met je collega's

volledige toegang
Nu met vroegboekkorting!
Prijs op aanvraag
  • Keuze uit één of twee dagen
  • 3 of 6 verschillende workshops
  • Accreditatie op aanvraag
  • Factuur per e-mail

Meer weten?

Wil je meer weten over dit exclusieve mini congres of heb je vragen? Neem contact met ons op via info@agressiemanagement.nl of bel naar 06 28 13 4369 (bureaumanager Ton Olijve) of 06 47 00 06 75 (directeur Mark van Dieren).