Agressie­regulatie­trainer en -coach (ARTC)

30+

Modules

o.a. CRKBO, V&V

erkenning

Coach

voorkennis

5 dagen

duur

Overzicht

De vijfdaagse opleiding tot AgressieRegulatieTrainer en Coach is een trainersopleiding gericht op het verminderen van anti-sociaal en agressief gedrag bij jongeren en volwassenen. De opleiding duurt vijf dagen. Deze dagen worden verspreid over ongeveer drie maanden.

Tijdens de trainersopleiding worden onderwerpen behandeld zoals sociale vaardigheden, zelfvertrouwen, impulscontrole, moreel redeneren, didactiek en lesgeven. Het is een doordacht fysiek mentaal programma dat gericht is op het verminderen van antisociaal én agressief gedrag, maar ook het voor ‘jezelf opkomen’ (assertiviteit en weerbaarheid) is een belangrijk onderdeel van de agressieregulatietraining.

Na deze opleiding kun je:

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding tot trainer agressieregulatietrainer en -coach (ARTC) is speciaal voor professionals die door hun werkzaamheden in aanraking komen met het onderwerp agressieregulatie. Wil je bijvoorbeeld jongeren en/of volwassenen met agressieregulatie problematiek begeleiden en/of trainen? Met onze opleiding doe je hiervoor de nodige kennis en vaardigheden als trainer op.

Video afspelen

Leerpad

De opleiding tot AgressieRegulatieTrainer en Coach is opgedeeld in twee delen van in totaal 10 dagen.

In deel 1 van de opleiding staan de inhoudelijke vaardigheden die je als trainer nodig hebt centraal. Je leert over de verschillende modellen die je gebruikt in trainingen (o.a. emotiemeter, SIM-driehoek etc.) en theorie over agressieregulatie bij jongeren en (jong)volwassenen.

Ook gaan we met de praktijk aan de slag en ga je oefenen met verschillende methodes voor agressieregulatie. 

Deze eerste twee dagen bevatten zeer veel (nieuwe) informatie en kunnen daarom als zeer intensief ervaren worden.

Totale tijdsinvestering: 2 dagen

In het tweede deel van de opleiding ligt de focus vooral op het aanleren van trainersvaardigheden. De elementen die je straks nodig hebt om een echt goede agressieregulatietrainer en coach te zijn. Hier passeren verschillende trainingstechnieken, didactische vaardigheden en modellen de revue.

Ook leer je over de omgang met en nazorg van schokkende gebeurtenissen die van groot belang kunnen zijn tijdens een training. Uiteraard besteden we ook aandacht aan de praktijk en ga je aan de hand van een scenario zelf een training geven.

Totale tijdsinvestering: 2 dagen

Deze laatste dag van de opleiding is gefocust op de implementatie, werkveld en evalueren. Je gaat samen met een medecursist aan de slag met oefeningen en het voorbereiden van een lespresentatie. 

Deze dag staat ook in het teken van feedback en een schriftelijke toets. 

Totale tijdsinvestering: 1 dag

Wat zeggen anderen?

Klaar om te starten?

Meer opleidingen

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant

Opleiding

Agressiecoach

Een agressiecoach heeft als doel om medewerkers een veilig gevoel te geven en hen individueel of in een groep te coachen op effectief omgaan met agressief gedrag en agressiebeleid op de werkvloer. Met de opleiding tot Agressiecoach krijg je de handvatten om op een effectieve en moderne manier jouw vaardigheden in te zetten om werknemers te coachen, management te adviseren en o.a. agressie op de werkvloer op te verminderen of te voorkomen.

Agressiecoach

15-daagse opleiding
Bekijk opleiding

Opleiding

Agressietrainer Fysiek

Wil je trainer fysieke agressiehantering worden? Bijvoorbeeld in het onderwijs, in de zorg, in de beveiliging en/of bij de overheid? Wil je leren doceren in persoonlijke veiligheidstechnieken, handelen bij acute geweldsituaties, humane begeleidingstechnieken bij speciale doelgroepen, humane controletechnieken en/of aanhoudings- en zelfverdedigingstechnieken? De train-the-trainer opleiding Fysieke agressiehantering biedt je die mogelijkheid

Agressietrainer fysiek

5-daagse opleiding
Bekijk opleiding

Klaar om te starten?

Info over onze opleidingen

Vragen? Vul het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Zelf persoonlijke begeleiding nodig?

Heb je behoefte aan agressiecoaching? Ook dan staat React voor je klaar. Maak kennis met onze aantrekkelijke pakketten voor alle budgetten.