29+

modules

o.a. CRKBO, V&V

erkenning

2 agressietrainingen

voorkennis

15 dagen

duur

Overzicht

De agressiecoach is een relatief jong beroep. Als agressiecoach kun je werken voor bedrijven of instellingen of ingehuurd worden als zelfstandig professional. Je hebt als doel om medewerkers een veilig(er) gevoel te geven en hen te coachen op het effectief omgaan met verschillende vormen van agressie op de werkvloer en/of mentale weerbaarheid.

Tijdens de opleiding tot agressiecoach leer je werknemers, leidinggevenden en/of teams coachen en adviseren op gebied van (mentale) weerbaarheid, agressiehantering, agressieregulatie en emotiecontrole.

Na deze opleiding kun je:

Na de opleiding tot agressiecoach kun je aan de slag als agressiecoach in diverse branches, bijvoorbeeld in de zorg, het onderwijs, bij de overheid of bij een andere dienstverlenende organisatie.

Ook volg je in deze opleiding een module over salesvaardigheden, waarmee je leert hoe je jezelf als agressiecoach in de markt kunt zetten. 

Voor wie is deze opleiding?

Om in aanmerking te komen voor deze opleiding tot gecertificeerd agressie(master)coach vragen we als vooropleiding dat je twee trainersopleidingen bij React Advies & Training of een externe volwaardige opleiding (vanaf 10 dagen) tot agressietrainer hebt gevolgd.

Vrijstellingen zijn bespreekbaar. We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden. Neem contact op voor meer informatie.

Video afspelen

Leerpad

De opleiding tot agressiecoach is opgedeeld in drie delen van in totaal 15 dagen, met minimaal één praktische stagedag.

De opleiding tot agressiecoach begint met een stuk kennis en inzicht in de psychologie van coaching. Je leert onder andere over breindidactiek, de wet van de roze olifant en pijn-plezier principes.

Je gaat aan de slag met de mindset én de fundamentele vaardigheden van een (agressie)coach en je maakt kennis met transformerende strategieën bij coaching. Onder andere het aanpakken van dieper liggende oorzaken, het doorbreken van een negatieve mindset en een actieplan komen aan bod.

Totale tijdsinvestering: 3,5 dag

In dit tweede deel gaan we aan de slag met vaardigheden specifiek gericht op de agressiecoach. We hebben het over observeren, (vroeg)signaleren, analyseren en handelen als agressiecoach, je leert op een effectieve manier werken met lastig, grensoverschrijdend en agressief gedrag en je gaat intensief oefenen met coachmethodieken aan de hand van relevante praktijkcasussen. 

Ook krijg je concrete handvatten voor agressiecoaches om werknemers conflicten en/of ongewenst gedrag te leren hanteren en emotionele cliënten te kunnen de-escaleren.

Totale tijdsinvestering: 4 dagen

Dit deel bevat meer dan tien essentiële modules van een dagdeel voor de agressiecoach. Zo leer je onder andere hoe je omgaat met moeilijk verstaanbaar gedrag (OMVG) en beperkingen, hoe je motiverende gespreksvoering en geweldloze communicatie toepast en hoe je teams én individuen op de werkvloer kunt coachen. 

Daarnaast leer je over agressief gedrag bij psychiatrische patiënten of verwarde personen, leer je hoe je de Omega Wave met Heart Rate Variability (HRV) kunt inzetten als coach en maak je kennis met nieuwe coachingsvormen (o.a. Virtual Reality Training).

Totale tijdsinvestering: 7,5 dag

Wat zeggen anderen?

Klaar om te starten?

Meer opleidingen

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant

Opleiding

Agressietrainer Verbaal

Wil jij agressietrainer worden? De opleiding Trainer Verbale agressiehantering biedt de mogelijkheid om jezelf op te leiden tot interne trainer, waardoor je zelfstandig agressietrainingen binnen jouw organisatie kan verzorgen. Na het doorlopen van deze trainersopleiding kun je een basisprogramma op gebied van agressiemanagement opzetten én je collega’s begeleiden in het beter omgaan met ongewenst, moeilijk verstaanbaar en/of agressief gedrag.

Agressietrainer verbaal

5-daagse opleiding
Bekijk opleiding

Opleiding

Agressietrainer Fysiek

Wil je trainer fysieke agressiehantering worden? Bijvoorbeeld in het onderwijs, in de zorg, in de beveiliging en/of bij de overheid? Wil je leren doceren in persoonlijke veiligheidstechnieken, handelen bij acute geweldsituaties, humane begeleidingstechnieken bij speciale doelgroepen, humane controletechnieken en/of aanhoudings- en zelfverdedigingstechnieken? De train-the-trainer opleiding Fysieke agressiehantering biedt je die mogelijkheid

Agressietrainer fysiek

5-daagse opleiding
Bekijk opleiding

Klaar om te starten?

Info over onze opleidingen

Vragen? Vul het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Zelf persoonlijke begeleiding nodig?

Heb je behoefte aan agressiecoaching? Ook dan staat React voor je klaar. Maak kennis met onze aantrekkelijke pakketten voor alle budgetten.