30+

modules

o.a. CRKBO, V&V

erkenning

Coach

voorkennis

5 dagen

duur

Overzicht

Wil jij agressietrainer worden? Of binnen jouw organisatie interne agressietrainers op laten leiden? Voor instellingen met veel medewerkers die in aanraking komen met lastig, grensoverschrijdend en agressief gedrag kan het praktisch en voordelig zijn op langere termijn één of meerdere interne (agressie)trainers op te leiden. Deze opleiding tot agressietrainer verbaal biedt je de mogelijkheid om na afronding zelfstandig agressietrainingen binnen  organisaties te kunnen verzorgen.

Na het doorlopen van deze trainersopleiding kun je een basisprogramma op gebied van agressiemanagement opzetten én je collega’s begeleiden in het beter omgaan met ongewenst, moeilijk verstaanbaar en/of agressief gedrag.

Na deze opleiding kun je:

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die beroepsmatig actief zijn als trainer in het onderwijs, de zorg, bij de overheid of andere instellingen. Ook mensen die zich willen (om)scholen tot agressietrainer kunnen deze opleiding tot agressietrainer verbaal volgen. Voorafgaand aan de opleiding is er een intake waarin we samen kijken of je voldoet aan de voorwaarden om aan de opleiding deel te mogen nemen.

Video afspelen

Leerpad

De opleiding tot agressietrainer verbaal is opgedeeld in twee delen van in totaal 10 dagen.

In deel 1 van de opleiding staan de inhoudelijke vaardigheden die je als trainer nodig hebt centraal. Je leert over de verschillende modellen die je gebruikt in trainingen (onder andere de emotiemeter, het stresshuis en ABCD-interventies. 

Ook gaan we met de praktijk aan de slag en ga je oefenen met verschillende methodes voor agressiehantering met behulp van een trainingsacteur. 

Totale tijdsinvestering: 2 dagen

In het tweede deel van de opleiding ligt de focus vooral op het aanleren van trainersvaardigheden. De elementen die je straks nodig hebt om een echt goede agressietrainer te zijn. Hier passeren verschillende trainingstechnieken, didactische vaardigheden en modellen de revue.

Ook leer je over de omgang met en nazorg van schokkende gebeurtenissen die van groot belang kunnen zijn tijdens een training. Uiteraard besteden we ook aandacht aan de praktijk en ga je aan de hand van een scenario zelf een training geven. 

Totale tijdsinvestering: 3 dagen

Wat zeggen anderen?

Klaar om te starten?

Meer opleidingen

Misschien vind je deze opleidingen ook interessant

Opleiding

Agressiecoach

Een agressiecoach heeft als doel om medewerkers een veilig gevoel te geven en hen individueel of in een groep te coachen op effectief omgaan met agressief gedrag en agressiebeleid op de werkvloer. Met de opleiding tot Agressiecoach krijg je de handvatten om op een effectieve en moderne manier jouw vaardigheden in te zetten om werknemers te coachen, management te adviseren en o.a. agressie op de werkvloer op te verminderen of te voorkomen

Agressiecoach

15-daagse opleiding
Bekijk opleiding

Opleiding

Agressietrainer Fysiek

Wil je trainer fysieke agressiehantering worden? Bijvoorbeeld in het onderwijs, in de zorg, in de beveiliging en/of bij de overheid? Wil je leren doceren in persoonlijke veiligheidstechnieken, handelen bij acute geweldsituaties, humane begeleidingstechnieken bij speciale doelgroepen, humane controletechnieken en/of aanhoudings- en zelfverdedigingstechnieken? De train-the-trainer opleiding Fysieke agressiehantering biedt je die mogelijkheid

Agressietrainer fysiek

5-daagse opleiding
Bekijk opleiding

Klaar om te starten?

Info over onze opleidingen

Vragen? Vul het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Zelf persoonlijke begeleiding nodig?

Heb je behoefte aan agressiecoaching? Ook dan staat React voor je klaar. Maak kennis met onze aantrekkelijke pakketten voor alle budgetten.